четверг, 16 апреля 2015 г.



Українські громадські активісти та волонтери представили "костюм-невидимку" для нічної развідки. По словами голови громадської спілки "Слава Україні" Андрія Верлатія, даний камуфляж залишається непомітним для тепловізорів та електронних засобів стеження.

"Костюм-невидимка розроблений за допомогою вчених з Харкова, Луганська, Києва. Його секрет в багатошаровості тканини, яку неможливо побачити ні в тепловізорі, ні на магнітне випромінювання. Тобто фактично розвідник стає невидимим для будь-яких механічних та електронних засобів стеження", - розповів він.

Верлатій зазначив, що це надзвичайно важливо для нічних вилазок, так як блокпости бойовиків часто обладнані відповідним устаткуванням.

"Зараз ми бачимо, що практично всі блокпости сепаратистів обладнані засобами електронного стеження, які пов'язані зі звичайними ноутбуками. ДНРівці спокійно сплять і чекають, поки спрацює сигналізація. Боєць у цьому костюмі може підійти впритул, виконати бойове завдання і повернутися живим. На відстані 20 метрів ми проводили випробування: ні тепловізор, ні випромінюють засоби стеження його не бачать ", - підкреслив активіст.

В костюмі використана турецька зовнішня тканина, яка просякнута спеціальними речовинами і дуже погано горить, а також має захист від розривів. При цьому камуфляж має значно меншу собівартість, ніж ряд його європейських аналогів.

0 коммент.:

Отправить комментарий