пятница, 17 апреля 2015 г.


Photo by Ioana Bogdan.

Відтепер Україна закуповуватиме ліки через структури ООН
Петро Порошенко підписав закон який передбачає здійснення державних закупівель ліків за участю міжнародних організацій, зокрема Всесвітньої організації охорони здоров'я, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).


Президент України Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ повідомив про підписання закону, який передбачає здійснення державних закупівель ліків за участю міжнародних організацій, зокрема Всесвітньої організації охорони здоров'я, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

Як зазначили в прес-службі, міжнародний досвід свідчить, що запровадження такої процедури дозволить заощадити тільки на закупівлях ліків до 40%.

«Це буде потужний удар по фармакологічної мафії, яка 23 роки гріла руки на здоров'хя людей», - заявив Президент.

Нагадаємо, Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі повідомив, що закупівлі ліків України буде проводити через структури ООН в онлайн-режимі. Планується, що торги будуть проходити за участю міжнародних експертів.

Підкреслюється, що перевагою роботи через структури ООН, у тому числі через ВООЗ, ЮНІСЕФ, ЮНЕЙДС, є те, що вони працюють з виробниками і з постачальниками відразу для більш ніж 100 країн. Зокрема, це дозволяє закуповувати ліки за низькими цінами.

0 коммент.:

Отправить комментарий